Terug naar Betonmortel
Product

Duurzaam beton

Beton is een van de meest duurzame bouwmaterialen, want de betonnen constructie van een gebouw gaat in principe vele malen langer mee dan de geoogde levensduur van een gebouw. Betonmengsels kunnen duurzaam worden geoptimaliseerd met secundaire grondstoffen, beton is 100% recyclebaar, beton is thermisch actief, beton is onderhoudsarm, beton maakt flexibel bouwen mogelijk.

Wat is er duurzaam aan beton?

Je vraagt zich nu misschien af waarom beton zo duurzaam is. Wij leggen dat graag voor je uit.

  • de betonnen constructie van een gebouw gaat in principe vele malen langer mee dan de geoogde levensduur van een gebouw.
  • betonmengsels kunnen duurzaam worden geoptimaliseerd met secundaire grondstoffen, zoals betongranulaat, hoogovenslak en vliegas.
  • beton is 100% recyclebaar.
  • beton is thermisch actief. Energie kan worden bespaard door optimaal gebruik te maken van de thermische mogelijkheden van beton.
  • beton is onderhoudsarm.
  • beton maakt flexibel bouwen mogelijk.

CSC-Keurmerk

Alle betoncentrales beschikken over het CSC-certificaat. Het keurmerk CSC staat voor: verantwoord gewonnen grondstoffen, verantwoord geproduceerd beton en verantwoord inkopen van beton. Beton-, cement- en grondstofleveranciers worden door een onafhankelijke certificeringsinstelling gecontroleerd. Het keurmerk geeft de afnemers van duurzaam beton zekerheid. De duurzame productie van beton wordt gegarandeerd en is de standaard om mee samen te werken. Afnemers van beton kunnen er bovendien op rekenen dat de keurmerkhouder meedenkt, adviseert en een hoogwaardige bijdrage levert aan de duurzaamheid van de te realiseren projecten.