Recycling

Vanaf 1998 is Cementbouw actief geworden op het gebied van recycling van bouw-en sloopafval (BSA), eerst in de regio Brabant. Inmiddels zijn wij al jaren landelijk een vooraanstaande speler in het ontstaan en invullen van circulair bouwen. We stonden zelfs aan de basis, waren de wet vóór en kunnen er álles over vertellen. In 2014 werden we first supplier secundaire grondstoffen, voor heel CRH in Nederland.

Cementbouw ziet in bouw- en sloopafval een uitstekende basis voor bewerking tot hoogwaardige secundaire grondstoffen als granulaat. Zo maken we bijvoorbeeld schitterende megablokken uit restbeton – voor de bouw van opslagvakken en andere flexibele bouwconstructies met een brandvertragende werking. Naast meng-asfalt en betongranulaten bewerken we grondstoffen tot halffabricaat, zoals Bermbeton. Een duurzame oplossing voor het verharden van bermen in het buitengebied.

Beton Blijft Beton

De afgelopen jaren werkten we aan een hecht, landelijk netwerk: Beton Blijft Beton. Daar werken we intensief mee samen. Een netwerk van competente en betrouwbare partners. Partners die weten waar zij het over hebben en die garant staan voor wat ze doen. Partners met een gezamenlijk ambitie. Grondstoffen herwinnen voor hergebruik, dat geeft ons voldoening. Wij garanderen dat het betongranulaat dat door ons geproduceerd wordt, als secundaire hoogwaardige grondstof opnieuw toegepast kan worden bij het maken van nieuw beton (zie inname- en afzetpunten). Een onafhankelijke instantie toetst jaarlijks de gerapporteerde hoeveelheden ingezameld betonpuin en geleverde hoeveelheden en fracties betongranulaat. Daarmee zijn we gegarandeerd gecertificeerd.

Betonpuin in de circulaire economie

Cementbouw Recycling voert het puin (beton/meng) af naar een vergunde locatie. Regelt de gehele administratieve afhandeling; van het registreren van de ingenomen hoeveelheden puinstromen tot aan de facturatie. Breekt de puinstromen voor toepassing in beton in diverse gradaties. En levert de juiste gradaties en gewenste hoeveelheden vanuit het depot voor afzet in de wegenbouw (infra) en betonmortel- en betonwaren-industrie. Uiteraard leveren we tegen de juiste kwaliteit en prijs. Zo beschikken onze toeslagmaterialen over CE-markering en zijn deze gecertificeerd conform Beoordelingsrichtlijn 2506 ‘Recyclinggranulaten voor toepassing in beton, wegenbouw, grondbouw en werken.’

Kwaliteit voorop

Wij blijven altijd de partij die zeker wil weten dat de kwaliteit van het product goed is. Daarin nemen we een proactieve rol. En doordat wij aan de basis van de circulaire bouw hebben gestaan, zijn wij uniek in onze kennis. Als recyclingbedrijf moeten we hoge acceptatie-eisen stellen aan de inname van BSA. Wij passen een strikte scheiding toe in betonpuin, gemengd puin en asfalt. Ons eigen laboratorium in Oosterhout is voornamelijk bezig met het testen van de kwaliteit van onze producten. Want in hergebruik is het frequent testen van materialen een vereiste.

De circulaire economie

Het belang van circulair ondernemen en het nastreven van efficiënter omgaan met grondstoffen, wordt onderschreven door de overheid. Ondernemers die investeren in milieuvriendelijke apparatuur en technieken kunnen rekenen op een fiscaal voordeel via de Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA/VAMIL). De eindgebruiker van een gebouw kan bij het gebruik van dertig procent secundaire grondstoffen een zeer aantrekkelijke subsidie krijgen.

Product Betongranulaat
Betongranulaat ontstaat na de bewerking van betonpuin. Het granulaat kan in grovere fracties een deel tot zelfs 100% van het grind in beton vervangen. Het kan ingezet worden bij zowel constructieve als niet-constructieve toepassingen.
Lees meer
Product Menggranulaat
Menggranulaten worden toegepast in de wegenbouw (infra) en zijn in ons land niet weg te denken als wegfunderingsmateriaal.
Lees meer
Product Bermbeton
Bermbeton van Cementbouw Recycling is dé oplossing voor gemeenten voor het verharden van bermen naast bestaande wegen.
Lees meer
Product CB Megablokken
CB Megablokken zijn solide betonnen elementen die een snelle en efficiënte oplossing bieden voor (tijdelijke) toepassingen zoals opslagvakken, grondkeringen en wanden van hallen en loodsen.
Lees meer

Vrachtwagenvloot in eigen beheer

Alle soorten transporten die nodig zijn in uw en onze sector verzorgen wij. Daar hebben we onze vrachtwagenvloot voor. In eigen beheer. Zo leveren we de kwaliteit die u nodig heeft, voor de juiste prijs en op afgesproken datum. Gegarandeerd. Wij zijn nu eenmaal volhardend van nature.

Meer weten over Recycling?

Sjoerd Kloetstra Directeur Recycling +31 85 111 68 00
Chantal Kamphuis Hoofd Binnendienst +31 85 111 68 00
Alex Verhoeven Hoofd Operations +31 85 111 68 00
Co Caron Transportplanning +31 85 111 68 00