Terug naar Recycling
Product

Menggranulaat

Menggranulaten worden toegepast in de wegenbouw (infra) en zijn in ons land niet weg te denken als wegfunderingsmateriaal.

Menggranulaat wordt geproduceerd in verschillende fracties en in gebonden vorm voor het behalen van een hogere stabiliteit van de wegfundering. Hierdoor kan de bovenliggende asfaltconstructie slanker worden uitgevoerd waarmee grote milieuvoordelen behaald worden.

Kwaliteit voorop

Wij blijven altijd de partij die zeker wil weten dat de kwaliteit van het product goed is. Daarin nemen we een proactieve rol. En doordat wij aan de basis van de circulaire bouw hebben gestaan, zijn wij uniek in onze kennis. Als recyclingbedrijf moeten we hoge acceptatie-eisen stellen aan de inname van BSA. Wij passen een strikte scheiding toe in betonpuin, gemengd puin en asfalt. Ons eigen laboratorium in Oosterhout is voornamelijk bezig met het testen van de kwaliteit van onze producten. Want in hergebruik is het frequent testen van materialen een vereiste.

De circulaire economie

Het belang van circulair ondernemen en het nastreven van efficiƫnter omgaan met grondstoffen, wordt onderschreven door de overheid. Ondernemers die investeren in milieuvriendelijke apparatuur en technieken kunnen rekenen op een fiscaal voordeel via de Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA/VAMIL). De eindgebruiker van een gebouw kan bij het gebruik van dertig procent secundaire grondstoffen een zeer aantrekkelijke subsidie krijgen.