19 December 2017

VIDEO - Leveringen buiten openingstijden

Logistiek in Brabant publiceerde deze week een video met in het thema CB Heemex en het leveren buiten openingstijden, oftewel Project 24/6. Met dit initiatief won Cementbouw in september 2017 de award 'Logistiek Idee Brabant' in de categorie voor het beste idee voor een logistieke verbetering in de eigen keten. 

Logistiek in Brabant is een samenwerking tussen de gemeenten Tilburg, Breda, Eindhoven en Helmond, de provincie Noord-Brabant, TLN en evofenedex. Het maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Beter Benutten werkt met een samenhangend pakket van maatregelen aan een betere bereikbaarheid in de drukste regio’s.

Project 24/6
Het doel van het door Cementbouw voorgestelde project is om bouwplaatsen ook buiten de reguliere openingstijden
 (’s avonds en ’s nachts) te bevoorraden. Daardoor zijn er minder voertuigen nodig en rijden er minder vrachtwagens in de spits. Dagelijks zijn er 190 silovrachtwagens op de weg, waarvan 40 in Brabant. Essentieel bij het invoeren van deze oplossing is om rekening te houden met veiligheids- en gezondheidseisen die Cementbouw en klanten stellen aan de aflevering. Supply chain manager Eric Goverde: “Ik wilde niet meer in de spits staan. Onze chauffeurs reden in plaats van normaal drie ritten op een dag, nu nog maar één of twee. Dat kwam de leverbetrouwbaarheid niet ten goede. We zijn toen om de tafel gaan zitten met klanten en leveranciers. En toen ging het balletje rollen.”