CRH Safety Award voor team werkplaats Wanssum

Op dinsdag 6 april is de  CRH Safety Award 2021 uitgereikt aan Wouter Cremers en zijn team voor het veilig werken op bulkvoertuigen in de werkplaats in Wanssum. 

Valpartijen behoren tot de meestvoorkomende oorzaken van ernstig werkgerelateerd letsel en overlijden. Bij Cementbouw Logistics voeren monteurs reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit bovenop bulktrailers met behulp van het loopplatform en de leuning, die chauffeurs gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. Een Taak-Risico-analyse (TRA) toonde aan dat niet alle risico’s werden geminimaliseerd door middel van de handrail.

Op initiatief van het team zijn twee van de vier werkplekken door een gecertificeerd bedrijf uitgerust met een veiligheidslijn die aan het dak is bevestigd. Een veiligheidsharnas is geïntroduceerd en verplicht om te gebruiken bij werkzaamheden op de bulk.

Bovendien is door het team een bak ontworpen om met een vorkheftruck het benodigde gereedschap en de luchtdruk op de gewenste hoogte te brengen.

Alles bij CRH en bij Cementbouw is er op gericht om elk potentieel risico maximaal te verkleinen. Het is fantastisch dat de inzet en bijdrage van het team van werkplaats Wanssum wordt beloond met deze award. Van harte gefeliciteerd!