Bindmiddelen

Cementbouw Bindmiddelen is als leverancier in onze markt misschien wel de meest complete aanbieder van allemaal. We zitten namelijk aan geen enkele producent vast. Tuurlijk, binnen onze eigen CRH groep wordt volop geproduceerd, maar ons ruime assortiment komt overal vandaan. U wilt flexibiliteit? Wij bieden het.

En nog een belangrijke: we leveren met onze eigen transportmiddelen. Dus extra ingebouwde flexibiliteit. We weten precies waar wij onze producten vandaan moeten halen en door de juiste inkoop kunnen wij u een zeer uitgebreid pakket aan cementsamenstellingen en alternatieve bindmiddelen bieden. Vulstoffen en specifiek ook wegenbouwvulstoffen. Duurzame oplossingen en andere toepassingsmogelijkheden. Zo komen we uit op een zeer comfortabel pakket, geschikt voor al onze afnemers in de diverse markten.

Maximale kwaliteit, minimale footprint

We zijn niet gebonden aan één producent en niet aan één product. Dat zorgt voor een ruim veld aan mogelijkheden. Daarin stellen we goede kwaliteit voorop. Een vereiste is het zelfs, in alles wat we leveren. In alles waarin we handelen. Naast de kwaliteit van onze producten geven wij als Cementbouw tevens veel om de kwaliteit van onze omgeving. Deze is ons dierbaar. We letten op de ecologische footprint die we achterlaten. Die willen we zo klein mogelijk houden. Minimaal als het kan. We maken dan ook niet voor niets gebruik van zowel primaire als secundaire grondstoffen. Producten, die binnen andere industrieën worden bestempeld als reststof, zijn bij ons mede als alternatief bindmiddel een goede duurzame toepassing.

We hebben aan alles gedacht

Trots zijn we op ons eigen ultramoderne laboratorium. Daarin testen we. We vinden nieuwe mogelijkheden uit, onderzoeken verschillende materialen. En analyseren de samenstelling van onze producten. We dokteren heel wat af. In ons lab bepalen wij mede wat onze afnemers verder helpt. En dat is vaak maatwerk. Telkens weer een product dat de juiste consistentie en sterkte oplevert. Voor de gewenste structuur en in het vereiste volume. We realiseren project-specifieke producten op basis van de prestatie-eisen van het eindproduct. Daarvoor werken we intensief samen met technische universiteiten en onderzoeksinstanties als TNO. We blijven onze kennis verrijken. Het zorgt ervoor dat we in iedere richting en voor iedere eis wel een oplossing hebben.

Volhardend in logistiek

In al die jaren zijn we scherper geworden. Wijzer gegroeid. Blijven daarin volhardend. Zo ook in onze logistiek. Dat nemen we heel serieus. De daadwerkelijke levering van onze producten is een primaire activiteit. We beschikken over onze eigen transportmiddelen, transport over as en per schip. Met een ruime silocapaciteit op diverse plaatsen in Nederland. En we leveren op tijd. Daarmee is onze logistiek van essentiële waarde op ons uitgebreide pallet aan producten.

Product Cement
Cement is dé bindende factor in de bouw. Door de relaties met bijna alle belangrijke cement­producenten kan Cementbouw een zeer uitgebreid pakket aan cementsoorten leveren voor de productie van beton en voor verschillende toepassingen in de weg- en waterbouw.
Lees meer
Product Alternatieve bindmiddelen
Cement en kalk kunnen als bindmiddel onder bepaalde voorwaarden vervangen worden door een alternatief bindmiddel. Producten die binnen andere industrieën worden bestempeld als reststof vinden mede als alternatief bindmiddel een goede, duurzame toepassing.
Lees meer
Product Vulstoffen
Een vulstof wordt in het fabricageproces in de receptuur van een materiaal toegevoegd om de eigenschappen ervan te verbeteren of te veranderen. Het toevoegen van een vulstof kan van invloed zijn op bijvoorbeeld consistentie, sterkte, structuur en volume.
Lees meer
Product Wegenbouw­vulstoffen
Voor de productie van asfaltbeton biedt Cementbouw vulstoffen met diverse eigenschappen en samenstellingen.
Lees meer
Joint ventures Euroment
Euroment is marktleider voor de levering van hoogwaardige en kosteneffectieve poederkoolvliegassen en kalksteenmelen voor de betonindustrie in de Benelux.
Lees meer
Joint ventures SQAPE
SQAPE is een geopolymeersysteem voor duurzame én betaalbare bouwmaterialen.
Lees meer

Logistiek

Cementbouw heeft beschikking over eigen transport over as en per schip met daarbij een ruime silocapaciteit op diverse plaatsen in Nederland. Hierdoor kan Cementbouw optimale logistiek voor haar klanten als waarde toevoegen aan de producten.

Meer weten over Bindmiddelen?

Roel Konings Accountmanager Zuid en Oost Nederland +31 478 53 77 77
Erick Doppenberg Accountmanager Noord en West Nederland +31 88 010 96 00
Eddy Casters Accountmanager België +32 35400241
Erik Scherpbier Manager Minerale Producten +31 88 010 96 00