Zand & Grind

Cementbouw Zand & Grind is een belangrijke schakel in de sectoren infra en bouw. Wij zijn zowel producent als leverancier van een zeer groot aanbod aan materialen en grondstoffen. Wij leveren onder meer funderingsmaterialen, speciale splitten en halfverhardingsproducten.

Wij leveren in grote en kleine volumes. Op afroep, op maat en op tijd. Productie, inkoop, logistiek. Verticaal hebben wij aan alles gedacht. Het zit nu eenmaal in onze natuur van doorzetten, doordouwen en volharden.

Van kleine tot grote volumes

Onze divisie Zand & Grind levert zoals gezegd van kleine tot grote volumes. De kleine volumes bieden we tot in big bags. Vanzelfsprekend enkel hoogwaardige materialen. Deze big bags zijn uitermate geschikt voor kleinere gebruikers, van aannemers tot hoveniersbedrijven. Bij de grotere volumes moet u denken aan leveringen voor de betonmortel- of betonwaren-gerelateerde producten. De leveringen van dergelijke volumes verzorgen we per as of per schip.

Constante kwaliteit

Gedurende het hele traject van productie tot logistiek zijn we gefocust op de verrijking van onze kennis en verfijning van onze dienstverlening. kwaliteit staat bij ons bovenaan. En ons productieproces is gecertificeerd. We voldoen aan ISO 14001 en ISO 9001 normen. Per project wordt door ons gekeken welke eisen aan het gewenste product zitten. Welk materiaal er wel of absoluut niet in verwerkt mag worden. En we houden onze kwalitatief hoogwaardige producten onafgebroken tegen het licht van duurzaamheid.

Duurzaam productieproces

Over het gehele traject van productie tot levering denken we na over de footprint die we hiermee achterlaten. Zand & Grind is onder andere participant in Consortium De Grensmaas, waar volop aandacht besteed wordt aan de duurzaamheid van het gehele traject. En onze vloot niet te vergeten. Deze voldoet in toenemende mate aan de meest recente normen op het gebied van CO2-uitstoot. Bovendien geloven wij in samenwerken. Het is, naar ons idee, de snelste weg om een collectieve verbetering te maken. Met meerdere partijen krijg je een duurzaam productieproces namelijk eerder voor elkaar. Door aan te pakken en de schouders eronder te zetten. Zowel met onze eigen Cementbouw-divisies, als met CRH zuster- en externe bedrijven.

Van productie tot logistiek

Zand & Grind is zowel producent als leverancier van bouwgrondstoffen in de breedste zin van het woord. We zijn totaalleverancier van zand, grind en speciale splitten voor de professionele bouw- en infrasector. Voor de Nederlandse markt is ons zand hoofdzakelijk afkomstig uit eigen land. Grind komt voor een deel uit Nederland, deels uit onze omringende landen, zoals Duitsland en Frankrijk. We bieden als ervaren leverancier voor GWW-projecten een groot assortiment materialen aan deze sector. Daarnaast zouden we bijna vergeten dat we binnen Cementbouw ook leverancier zijn voor de andere Cementbouw-divisies.

De constante factor die we in de afgelopen decennia in de markt zijn geworden, is niet in de laatste plaats te danken aan onze logistieke hands-on mentaliteit. We voeren namelijk een groot deel van de logistieke processen van onze bedrijfsactiviteiten uit in eigen beheer. Of het nu gaat om scheepslading, vrachten per as of big bags.

Cementbouw heeft een 50% deelneming in Binnenlloyd, dat met een vloot van zelflossende siloschepen gespecialiseerd is in de logistiek van bulkgoederen.

Marktsegmenten
Aannemers GWW
Landschapsinrichting
Sport en recreatie
Bouwmaterialenhandel
Asfaltindustrie
Betonmortel- en betonwarenindustrie
Dakdekkers
Zuig- en blaasbedrijven
Product Zand
Wij kunnen vele soorten zand leveren. In bulk, in big bags of in zakken van 25 kg.
Lees meer
Product Grind
Wij kunnen vele soorten grind leveren. In bulk, in big bags of in zakken van 25 kg.
Lees meer
Product Split
Wij kunnen vele soorten split leveren. In bulk, in big bags of in zakken van 25 kg.
Lees meer
Product Halfverhardingen
Natuur- en recreatieparken leveren een belangrijke bijdrage aan onze leefomgeving. Cementbouw Zand & Grind heeft een speciaal op de natuur afgestemd palet bouwgrondstoffen toepasbaar bij de aanleg van onder andere fiets- en wandelpaden in natuurgebieden, recreatieparken, sportparken en tuinen.
Lees meer
Product Funderings­materialen
Wij kunnen verschillende typen funderingsmateriaal leveren. In bulk, in big bags of in zakken van 25 kg.
Lees meer

Meer weten over Zand & Grind?

Erik Scherpbier Manager Operations & Development +31 88 010 96 00